Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sladko-pikantní vepřové (pro 3 osoby)

4. 6. 2013

 

ingredience: 3 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce medu, 3 lžíce švestkových povidel, cca 3 dcl modrého portugalu, chili podle chuti, špetka soli, pepř, sádlo na usmažení

postup: Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Asi 1/4 sádla dáme na pánev a necháme při maximální teplotě rozehřát. Až se pánev úplně rozpálý, vložíme na ni maso. Necháme maximálně 1 minutu  z každé strany opéct, potom položíme na talíř. Na pánev nalejeme víno, přidáme med, povidla a nameleme chili nebo přidáme najemno nakrájenou cili papričku. Rozmícháme. Přidáme maso, stlumíme na poloviční teplotu a necháme pomalu asi 30 minut dusit. Podáváme se šťouchanými bramborami.